Differ skal skape neste generasjons management consulting

  lightbulb

  XLENT Consulting Group kjøper det norske konsulentselskapet id.management og fusjonerer selskapet med XLENT Strategy Norge. Det fusjonerte selskapet vil hete Differ. Navnet er hentet fra selskapets søsterselskap som allerede innehar en sterk merkevare og posisjon i Sverige.

  Digitalisering og innovasjon møter management consulting

  «Digitalisering endrer forretningsmodeller, krever raskere beslutninger og omstillinger samt gir ledelse og ansatte helt nye utfordringer. Kravene til dyp innsikt for å treffe riktige beslutninger og forme gjennomføringen av utviklingsinitiativ øker. Både inntekts- og effektiviseringsagendaer endres. Hvordan selskap tenker allianser og strukturelt samarbeid påvirkes signifikant. Tidligere sementerte verdikjeder endres i et ukjent høyt tempo. Vi skal hjelpe dem å takle disse utfordringene, og det krever at vi selv er villige til å endre oss og kaste oss ut i ukjent farvann», sier Svein Arne Lamo. Han var med på å starte XLENT Strategy Norge i 2005 og har siden jobbet med strategisk rådgivning for selskaper innen blant annet media og telekom. «Vi er i konstant søken etter å gjøre ting på nye og bedre måter, og vi utfordrer alltid våre klienter til å gjøre det samme», sier Espen Søntvedt, gründer og partner i id.management. Denne tankegangen bidro til at selskapet vant prisen for beste innovasjon under Dataforeningens BI-prisutdeling i fjor høst for sin «Big Data»-løsning utviklet for TV 2. Det digitale fokuset til konsulentselskapet har gjort at de har vokst fra 7 til 25 ansatte på litt over to år og har bl.a flere banker, forsikringsselskaper, finans- og mediehus på klientlisten. «Vi har tro på kombinasjonen nyvinning og erfaring. Differ skal evne å kombinere inngående bransjeinnsikt hos erfarne strategikonsulenter med morgendagens digitalisering og automatiseringsløsninger. Differs unike kompetanse og sterke posisjon i Sverige gjør oss kapable til å konkurrere på kvalitet med hvem det skal være» sier Søntvedt og Lamo.

  Betydelige vekstambisjoner

  Bak oppkjøpet står XLENT Consulting Group (XCG). XCG har allerede betydelige posisjoner i Sverige. Nå vil Erik Frøberg, styreleder i XCG, lage en nordisk rådgivningsgigant basert på digital forretningsutvikling. «Det er ingen tvil om at sammenslåingen av id.management og XLENT Strategy Norge vil skape et unikt tilbud til markedet. De treffer en nerve de fleste skandinaviske selskap kjenner på i dag», mener han. Ambisjonen er at omsetningen til det nyetablerte selskapet vil øke fra 43 millioner til 100 millioner innen 2020. Frøberg tror også de øvrige datterselskapene i XCG vil merke positive effekter av sammenslåingen: «Våre svenske datterselskaper har allerede merket etterspørselen etter denne type rådgivning fra sine oppdragsgivere», sier han. For mer informasjon om sammenslåingen, ta kontakt med Espen Søntvedt (tlf: 997 37 477) eller Svein Arne Lamo (tlf: 481 10 456).

  Xlent Strategy Norge:

  Opprettet i 2005. Leverer strategisk rådgivning til toppledere i Norge. Består av 7 ansatte og omsatte for 18 millioner i 2015.

  Id.management:

  Har drevet med kommersiell strategi for sine klienter siden 2002. Etter økt fokus på digitalisering har selskapet vært gasellebedrift i tre år på rad. Omsatte for 25 millioner kroner i 2015 og har 25 ansatte p.t.

  XLENT Consulting Group:

  Nordisk konsulentselskap med hovedkontor i Stockholm. Etter sammenslåingen i Norge vil XCG bestå av ca 300 ansatte.